Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

Pörögve fetrengés: Rollin Wallowin a billentyűvégen (2007)

 megjelent: Rockpolis / RM Média

Pörögve fetrengés: Rollin Wallowin a billentyűvégen

 A weboldalatokról:  http://www.rollinwallowin.freeweb.hu/, www.myspace.com/rollinwallowin minden lényeges információ beszerezhető az együttesről, ezért egyből menjünk neki a kérdéseknek:

 RPM: Honnan ez a kissé szokatlan együttes név, és mit is takar valójában?

Rollin Wallowin: Retek: Ha minden igaz akkor azt hogy pörögve fetrengés..

Amúgy ha jól tudom ezt egyik koncertünk után kaptuk, még másik néven futott a zenekar és olyan részegek voltunk a koncerten hogy estünk keltünk össze vissza fetrengtünkJ és egy leleményes arc lefordította, és ez lett belőle. És mikor névváltásra került a sor, mindenki hozta az ötleteit. Pincepatkányok, Doboz, D.E.G.U / DEGeneráltgUmimacik/ és persze Rollin Wallowin. Felírtuk kis cetlire, bele egy kalapba, bézbólkalappa, és kihúztuk az egyiket. És örültünk hogy ez lett.

RPM: Angolul is és magyarul is szólnak a dalaitok. A jövőben is ezt az utat fogjátok követni? Vagy ez függ attól, hogy mely nyelvterületen indul el jobban a szekér?

Rollin Wallowin: Béla: A zenekar mikor alakult úgy gondoltuk, hogy jó kis nyelv ez a magyar itt is élünk, miért ne tolnánk úgy. Aztán később elkezdtünk kacsingatni az angol fele és ez lett a végeJ. Egy angol - magyar EP. De a következő album már teljesen angol lesz.

 RPM: A To Believe In You (Hinni benned) szerzeményetek angol változatában, az utolsó szakasz magyarul is elhangzik. Ezt egyfajta kuriózumnak szántátok?

Rollin Wallowin: Béla: Mint  már említettem magyarul kezdtük el tolni az egész dolgot és ahogy mondtad egy kis kuriózum lett ez a zenében. Viszont valószínű hogy ennek a magyar szöveg dolognak ez lett az utolsó „akkordja” is.

Retek: Ez a mi kis megyénk himnusza :). Ez a nóta, és főképp a vége! Ezt szereti ott minden barátunk és a zenénkkel szimpatizáló. Köznyelvben rajongó :). És a vége azért lett magyar, hogy azért mittudomén :).

RPM: Felléptetek már Magyarország határain kívül is, főleg nyugaton. Milyen visszajelzéseket kaptatok az ottani közönségtől, szakmától? Mennyire tartjátok fontosnak, hogy nyugatra is nyomuljatok?

Rollin Wallowin: Kristóf: Valóban, játszottunk már.. Ausztriáig jutottunk nem messzebb, de hangulatos bulit sikerült 2 ízben is összehoznunk, bár a körülmények nem kedveztek sosem, mert a főzenekarok akikkel játszottunk volna mind2szer lemondták, vagy elmaradtak… ettől függetlenül aki kíváncsi volt ránk annak tetszett! Sok köszönettel tartozunk grazi barátunknak Csabikának, hogy segített összehozni a kinti bulikat! Fontos, de teljesen más színtér… mégtöbb zenekar, mégnagyobb színvonal jellemzi… És először határainkon belül szeretnénk a maximumot kihozni, aztán ha adódik lehetőség kacsintgathatunk kifelé is, egykét koncert erejéig....

RPM: Valljuk be őszintén, hogy a metalon belül jelenleg a metalcore vonal elég nagy népszerűségnek örvend. Mi lesz akkor amikor ez a láz egy kicsit alább hagy? Hogyan folytatjátok majd tovább?

Rollin Wallowin: Béla: A Rollin Wallowin korábbi próbálkozásait is beleértve már 5-6 éves zenekar. Nem 2 éve találtuk ki hogy ez a dolog most menő ezzel kéne felmászni a csúcsra. Csináljuk ami jólesik azt ennyi. Marhára nem érdekel minket, hogy lecseng-e a láz vagy nem. Amúgy az új albummal próbálunk sokkal metálosabb, kevésbe metalcore-os zenét játszani. Mert most ez jön be nekünk. Ez tetszik a pofánknak :).


Retek: Én nemszeretem ezt a zenét! Éljen a Hipp-Hopp meg a Dárenbéz!

 RPM: A szövegek mögött egy-egy megtörtént esemény húzódik meg, vagy egyéb külső tényezők váltják ki azokat a gondolatokat, amelyek majd dalszöveg formájában köszöntenek a hallgatókra?

Rollin Wallowin: Retek: Mind a két dolog. Minden amit átélünk, amit érzünk. Vagy ép hangulattól függ a dolog. Amúgy én írom a szövegeket , úgyhogy inkább az én hangulatomat erőltetem rájuk.  Vagy ők erőltetik rám ezt a k******tt metált.:)

 RPM: Mely csapatok hatására indultatok el a zenei pályán?

Rollin Wallowin: Retek: Mindenki más miatt. Öten vagyunk öt különböző stílussal. Mindenki hozta a sajátját! Én mondjuk kár, hogy nem tudok benne reppelni..de azért igyekszem.

RPM: Mit tartotok még fontos dolognak, amit az együttesről, a zenétekről tudni kell?

Rollin Wallowin: Retek: Azt hogy metal, és nekünk rohadtul tetszik.

 Mit jelent számotokra a Zene?

Rollin Wallowin: Béla: Trash to life life to trash

Retek:Pénzt csillogást nőket és hírnevet.

Kristóf: Azt amiben megvalósulhat mindaz ami vagyok.

RPM: Köszönöm az interjút!

Kérdezett: esch