Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

ROLLIN WALLOWIN: Give me new life (2007)

 megjelent: Rockpolis / RM Média

ROLLIN WALLOWIN: Give me new life (2007)

(Edge Records)

 EP-nek hosszú, albumnak viszont rövid a guruló fetrengők új hanganyaga. A Give Me New Life CD-n öt tétel angol és magyar verziója lelhető fel, plusz az Engedj Szabadon bónusz dal és két intro, amelyek egyenként konferálják fel a magyar, illetve az angol szövegű albumrészt/EP-t.

A Rollin Wallowin legénysége közel öt éve mocorog a színpadon, ahol néha gurulva fetrengenek, de nem a zenétől, vagy bohém szirének nyoszolyájától megrészegülve, hanem a tradíciókat és népi értékeket éltető és tartósító cefrétől. Metalcore stílusból építették fel a lemez dalait, amelyek reggelre összedőlhetnek, ha nem dolgoznak bele élő áldozatot. Az összkép nem egy túlsúlyos metalcore, hanem egy nyersebb, szikárabb alfaja ennek, ahol az intro elektronikával van megtoldva, a pörgős riffek nyersebbek, viszont a vokál nem bivalyvastag. Legtöbbször az ének szavalásba hajlik át, ami egy rap feeling-gel tölti meg az összképet, és ez egy kicsit furcsa hangulatot kölcsönöz az albumnak. A lemez szépségét mégis ezek a nyers akkordok és dallamok határozzák meg.

Túl nagy dolgok nem történnek a lemezen, nem döbbentett le annyira, hogy valahova a „nagyok” névsorára felírjam, de a Show Me Your Inside!/Mutasd Meg A Belsőd! tételben, ami az album legkiemelkedőbb pontja, ott motoszkál valami, ami talán a zenekar következő zenei állomását vetíti ki.

 Sebesi