Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

IV. Regionális Ifjúsági Találkozó – Karcag, 2006 ápr. 28-30.



megjelent: Rockpolis / RM Média

IV. Regionális Ifjúsági Találkozó – Karcag, 2006 ápr. 28-30.

            Április végén zajlott Karcagon eme találkozó, amely színes programokat kínált a meghívottaknak, de oldalunk profiljához hűen én most a (rock)zenei eseményekre teszem a hangsúlyt.

            A rövid megnyitót követően, karcagi zenesulis gyerekek vették birtokukba a színpadot, akik a Vale Of Tears és a Pakolgép (Pokolgép Tribute Band) helybeli együttesek egyes tagjainak a kíséretében adtak elő Metallica és ha jól emlékszem, akkor Beatles dalokat (is) hegedűre áthangszerelt, instrumentális verzióban. A lányokon, srácokon látszott a megilletődöttség, hiszen ha jól tudom akkor ez volt első nyilvános szereplésük, de ha kitartanak ezen az irányvonalon – hegedűre hangszerelt rock/metal dalok – akkor még szép sikereket érhetnek el.
A következő együttes a debreceni rocksuliból érkezett. A majdnem csupa lányból (a 4 énekes, a basszusgitáros, és a billentyűs a szebbik nemet képviselte) álló csapat ska zenéjével fergeteges bulit csapott. A péntek esti élőzenei felhozatalt a szintén debreceni Sunny Leon zárta. A számomra ismeretlen zenekar csak saját számokkal állt ki, a zenéjük hallatán az énekhang miatt egyből a Black-Out ugrott be, de a Sunny Leon keményebb és elborultabb muzsikát nyomat mint Kowáék. Kíváncsian várom, hogy a CD-jüket (ha van) itthon is meghallgathassam.

            Szombat este a Horváth Anett Band koncert elejét legnagyobb bánatomra lekéstem, de az utána hallottak megvigasztaltak. Nem mindennapi látvány, hogy egy 16 éves (!!) lány legyen egy rockzenekar élén, aki énekel és szólógitározik és nem mellékesen ő a “főnök” is. Zenei szempontból elmondható, hogy profi a HAB, a színpadi kiállásnál a dalok közti szünetben tapasztaltam némi tétovázást, de az talán annak is betudható volt, hogy a közönség elég passzívan reagálta le a zenekart, ami
ilyenkor csüggedést okoz a zenészekben, de azért Anett-ék becsülettel helyt álltak. A “szombat esti lázat” a Matchbox fokozta kifulladásig. Matchboxék mind fazonilag, kiállásban az ‘50-es, ‘60-as évek rockyját varázsoltak a buli terembe. Még a hangszerek kinézete is Bill Haley, Chuck Berry világát idézték.

            Köszönet Mulicz Ferinek (Vale Of Tears) és a többi szervezőnek a meghívásért és mindenért amiért a röpke két nap alatt jól éreztük magunkat Karcagon. Remélem, hogy az V. Találkozón is ott lehetünk.
SchEndre
Fotó: Szabó Tibor & Donkó Gábor