Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

Wigyoriék Székelyföldön

megjelent: EURÓPAI IDŐ 2000/3 Zenebona


Wigyoriék Székelyföldön

            December 4-7 között a budapesti Wigyori és az Unicum Baráti Kör nevű zenekar rövid székelyföldi turnét bonyolított le. Az alábbi beszélgetés az énekessel, György Ferenccel készült a székelykeresztúri Művelődési Ház öltözőjében.
            “Az Unicum Baráti Kör onnan ered, hogy mindannyian szeretjük az Unicumot. Januárban lesz 6 éves a zenekar, ez a 9-ik felállás. Jelenlegi tagok: Juhász Róbert dob, Schauman Gábor bőgő, Oláh Imre gitár, Varga Zoltán billentyű-vokál-ének, van egy trombitásunk is, aki most nem jött el, és jómagam: Wigyori ének. Főleg feldolgozásokat játszunk, így nem tudom behatárolni a stílusunkat. Blues, rock, dzsessz, soul, funky, minden van benne. Játszunk Eric Claptontól, Joe Cockertől, 20-as, 30-as évekbeli dzsesszdalokat és sok Blues Brothers dalt. 2000-ben szeretnénk egy Blues Brothers emlékműsorral is előrukkolni…
            Próbálunk összehozni egy demóra való anyagot, az ötletek már megvannak. Örvendünk, hogy eljöttünk, mert iszonyúan jó vendégszeretők vagytok. Itt teljesen másképp fogadják ezt a zenét, mint nálunk, ahol most a műanyagmuzsika, ez a stuk-stuk a menő. Pesten a Huszár utcai Kalóz tanya a törzsklubunk, de sokat játszunk Vácon és az egész Dunakanyarban. Minden hétvégére akad egy-két buli, pörgünk állandóan. Ide 2000-ben is ki akarunk jönni, elindulnánk a határtól egész a tengerig…”
            Lejegyezte: SchEndre