Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

DAIMLER M.C. PARTY - Zeteváralja, 2003



 Nem jelent meg sehol...

DAIMLER M.C. PARTY - Zeteváralja

          Augusztus közepén (15-16-17) immáron tizenharmadszorra bőgtek fel a fémparipák Székelyudvarhelyen, hogy a közeli Zeteváraljára röpítsék lóerő és benzingőz rajongó gazdáikat. Egyéb elfoglaltságom miatt csak a szombati nap tudtam kilátogatni a Nagy-Küküllő felső szakaszának mesés szépségű völgyébe, ahol a modern kori cowboyok és indiánok tábort vertek.
            Én tudom, hogy a „különc” rendezvényekre nehéz megnyerni a támogatókat, de akkor is pofátlanul soknak tartom az egy napi 150.000 lejes belépőt, a tavalyi 100.000 lejest „lenyeltem”, mert akkor a Beatrice húzta sötétedés után a talpalávalót…A délutáni program a motor hátról történő söröshordó gurításból, lassúsági versenyből, malacfogásból és egyéb hasonló vetélkedőkből állt. Majd, aki mindezek után megéhezett, az ehetett az ingyen osztott krumpli tokányból.
         Minden motoros találkozók fő attrakciója az esti koncertek, ez itt sem volt másként. Az egyesek szerint megszűnt székelyudvarhelyi Hard Laws, köszöni szépen él és virul és kíméletlenül nyomta is az Akelás, Moby Dickes metalját a Gamma Ray és Helloween nóták mellett. Utánuk egy látványos tűzijáték szórakoztatta a „vadnak születetteket”. Majd Molics Zsolt és csapata, a Cool Head Clan, vette birtokba a színpadot, amit biztos kemény hargitai fenyőből ácsoltak, különben nem bírta volna meg a mázsán felüli énekest és csapatát. Nem tartom magam konzervatívnak, de az a trágárság ami a színpadról áradt még az én füleimnek is sok(k) volt. Molics Zsolti Cool Head Clan beli zenei munkásságát (punk zenéről van szó) meg egyenesen visszafejlődésnek tartom, a Seneca: Brutál című progresszív metal albuma után. Egy ilyen punk kezelés után a kecskeméti Totálkár kész felüdülés volt, hisz magyar és világsikerű örökzöld  hard rock nótákkal kergették az őrűletbe a hallgatóságot. Azon az estén a Sarmalele Reci lett volna az utolsó színpadra lépő, de mivel visszamondták a meghívást, így a bukaresti Taxi zárta a szombat éjjeli mulatságot.
         Én további sok sikert kívánok a székelyudvarhelyi Daimler M.C.–nek, hogy még számtalan sok jó koncerttel örvendeztessék meg a motoros és „gyalogos” rockereket.
                                                                                                                                        S.R.E.