Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

ZERO-GRAVITY: Agarak és vízisízők

megjelent: ÚJ IDŐ 2001 Zenebona 
ZERO-GRAVITY: Agarak és vízisízők (Hangya produkció)



            A Zero-G nevezetû formációt Magyarországtól nyugatabbra biztos szupergroupnak neveznék, igaz, hogy már otthon is all-star csapatként emlegetik őket.

            Az együttest Hangyássy “Hangya” Laci (basszusgitár) és Váry “Starchild” Marci (dob) hozta össze, ők a Sing-Singben “húztak” le jó pár évet együtt. A mikrofon mögé a Kanadából hazatelepült Linda Deamon került, aki vokálozott az Ossian Fémzene albumán és lefordította angolra a nemrég megjelent Titkos ünnep dalainak szövegét, ezenkívül egy Sugarfix nevű formációban is énekelt; a csapat hathúrosa Gabrieli Ricsi lett, aki azelőtt a Maszkban és a Southern Specialben szaggatta a húrokat.


            A zenekar ezidáig két multimédiás maxi CD-vel jelentkezett. Mindkét maxi kivitelezése olyan, hogy itthoni csapataink csak álmaikban remélhetnek ilyen hanghordozókat. A CD-k punkos lendületű rock dalokat tartalmaznak, amelyek finoman fűszerezve vannak elektromos kütyükkel és mindezeken ott van a szőke démon, Linda hangja, aki hol ördögien rekeszt, hol angyalian szárnyal. A Taste for speed két felvételt tartalmaz, valamint a címadó dal klipjét két verzióban és interjút. A Zero Gravity dinamizmusa mellett engem megfogott a középrészes lebegés amit egy wah-wah-os gitárszóló követ. A címadó dalba Hangya minden dühét és fájdalmát beletette, mivel megmérgezték kedvenc agarát, ezzel állítva emléket neki. Linda éneke is hol finoman torzított, hol éterien tiszta. Egyébként ez a dal lett a münsterni Agárvilágbajnokság és a magyarországi Gyorsasági Autószövetség hivatalos szignálja.

            A második maxi 3 dalt tartalmaz plusz a Jump with me klipjét és fotókat. A címadó Jump with me a július 28-i dunaújvárosi wake-board világbajnokság szignálja volt. Nos, ehhez hasonlóan pörög is, egy igazi ugrálós hétvégi buli nóta, olyan feszes ritmusokkal mint egy 18 éves lány feneke. A Wanda O’Toole is hasonlóan húzós és a dögös gitártéma is nagyon ott van. Az Emerald Child-ra is jellemzõ a dögösség, engem legjobban a P.Mobil: Baba Mária hangulatát idéző középrész fogott meg.

            Biztos vagyok benne, hogy Hangyáék a nemzetközi porondon is megállják a helyüket. Sok szerencsét Zero-G!

Schervenka Endre