Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

Rock’n’roll party Zeteváralján

megjelent: EURÓPAI IDŐ 2001/18 Zenebona


Rock’n’roll party Zeteváralján

            Aki elzarándokolt augusztus 11-én a zeteváraljai motoros találkozóra, az a második napon a rock’n’roll koncertek élménytárába egy újabb fejezetet véshetett be. A fejezet címe: Kiss Forever Band. De akadt hallgatni és látnivaló bőven még azelőtt  is, hogy Maróthy “Space Ace” Zoliék elfoglalták volna a tenyérnyi színpadot. A késő délutáni órákat a Blackbeers ír folk zenével mulatta el, majd sötétedés után jött a székelyudvarhelyi Hard Laws, amely kb. ugyanazt a programot nyomta el, mint a tavaszi HangzavaROCK-on. A szintén udvarhelyi Shadows jobb formáját mutatta mint az előbb említett helyszínen. Kellemes meglepetés volt tőlük a nyitó instrumentális szerzeményük. Utánuk következett a magyarországi Ismerős Arcok, akik dirtys, blues alapú rock’n’rollt nyomnak, egyéni dalszövegekkel fűszerezve. Ami fárasztó volt náluk az a gitáros időnkénti céltalan tekerése.
            Az átszerelési szünetben két éjszakai pillangó kezdetleges sztriptíz tánca vonzotta az embereket a színpad elé. Majd jött a Kiss magyarországi helytartója a Kiss Forever Band. Nem vagyok nagy híve a feldolgozás bandáknak, de ebben az esetben kivételt teszek, mivel itt nem a hazai bandák többségére jellemző amatőrizmusról van szó, hanem halálprofi műsorról. A ruhák, maszkok, a gitárok, a show elemek mind-mind olyanok mint a nagy Kissben. Zeneileg a Kiss Forever Band talán még erősebb is, hisz Maróthy Zoli nagyon képzett gitáros. Míg ő biztos kézzel hozza a szólókat és a ritmusokat addig Váry “Starchild” Marci gitáros és Fűzfa “Pocky Démon” Zoltán bőgős nyugodtan foglalkozhat a show-al és a közönséggel.
            Kétórás műsorukban a Kiss majdnem összes show-eleme helyet kapott: volt tűzfújás, vérköpés; világítós gitár a New York groove c. számban, amelyet Ace Frehley mindig ilyen gityóval ad eőõ. Tobola “Dobola Catman” Csaba a Bethben megmutatta, hogy énekelni is tud, nemcsak dobolni. Talán le sem kell írnom, hogy a legnagyobb őrjöngés az I was made for lovin’ you alatt volt, amely dal az I.Erdélyi Gitártábor nem hivatalos himnuszára is pályázott. A Rock’n’roll all nite utolsó akkordjaival véget ért a hazai rockerek egyik megvalósult álma.
            A buli után megelégedve autóztunk haza, mivel itt Erdély szívében is láthattuk, hallhattuk, hogy milyen  is a hamisítatlan amerikai rock’n’roll show.
            SCH