Album, demó ismertető / Interjú / Beszámoló / Zenekar bemutatás

Ozirisz: A Hangok egymás után szálló dallamán

megjelent: ÚJ IDŐ 2001 Zenebona


Ozirisz: A Hangok egymás után szálló dallamán

            A hard rockot, dallamos metalt játszó kiskunhalasi csapat a ‘80-as évek második felében alakult. A ‘90-es évek első felében két albumuk látott napvilágot: Minden szívdobbanás (’92) és Ködösítés (’94), majd a grunge és a neopunk hullám miatt kissé visszaszorultak a magyar rockéletből.

            A jelenlegi felállás: Fekete Csaba billentyűs, Blackey énekes, Jesző szólógitáros, Gáldeske basszusgitáros, Solyka gitár, A.T. dobok, 1998 végére alakult ki és azóta teljes erővel tudnak dolgozni, aminek meg is van az eredménye a “… mint a jég” című korong képében, amely az idén tavasszal látott napvilágot. Az album 14 dalt tartalmaz, 10 teljesen új szerzemény, 4 pedig bónuszként a régebbi számok közül került felvételre, ezek még billentyű nélkül íródtak, zeneileg is több képet mutatnak hisz bluesos, dirtys, thrashes elemeket is hordoznak magukban. Az új nóták jó kis dallamos hard rock szerzemények, néhol Maidenes vágtákkal, finoman fűszerezve billentyűvel, amely hangszer sok esetben főszerephez is jut, mivel a fő dalszerző Fekete Csaba billentyűs. A dalszövegek a női-férfi kapcsolatokat, a párharcokat, a drog negatív hatásait elevenítik meg, hol kőltõi magasságokban, hol meg profán mélységekben.
    
        Az Ozirisz egyik jellegzetessége az, hogy az irónia és az önirónia is helyet kap nem csak a lemezen, hanem a koncertjein is. Aki látta a Satelit TV csatornán, a Fémforrásban,  leadott 50 percnyi koncertet, tudja miről beszélek. A bónuszdalok előtt egy hang azt mondja, hogy ez a CD sem fogja elkoptatni a kereskedelmi rádiók CD lejátszóját, mire a csapat válaszképp lakodalmas stílusban kezd játszani, majd átcsap hard rockba. A vég című hangjátékban ez a bizonyos hang lelövi az egész együttest…
            Állítólag egy zenekar életképességé a harmadik album dönti el. Szerintem a “…mint a jég” van olyan jó, hogy Blackeyék tovább léphessenek. Én innen a távolból is szurkolok a csapatnak.
SchEndre